4. Sant Antoni en #lesnostres100

Elena 

Ara trobo que al barri sobren bars. Hi haurien d’haver comerços més barats. Hi ha alguns comerços (petits) però molt cars tenint en compte que viu gent amb poc poder adquisitiu. Gent de la tercera edat, que, la veritat, no arriben. Al carrer Parlament de tant en tant ve molta joventut als diferents locals i llocs, però em sembla que són de fora o d’altres barris. I aquests tenen més diners per gastar. Els comerciants clàssics són molt amables amb la clientela. No falten mai les frases de bona educació: “Perdoni”, “Moltes gràcies” “Si us plau”; encara no s’han perdut les formes. 

L’escola Pere Calders està molt bé i els serveis (per exemple, classes de català) són accessibles i barats. Al barri hi ha moltes persones en atur. I molts avis i àvies que s’han de fer càrrec dels néts.

VASAVA STUDIO 

Sant Antoni
Es lleva tranquil·la i mandrosa, 
és diumenge i vol dormir,
però de seguida s’arregla
i camina, pel carrer de Tamarit.
Mira el Mercat que s’arregla,
ja porta la compra a la mà.
Un veí la saluda,
arribant a Mistral.
Els amics ja l’esperen
quan arriba a Parlament
hi ha birres i rialles,
els bars són plens de gent.
Torna a casa mentre pensa,
en quest barri tan proper.
gira cantonada i puja,
dalt de Comte Borrell.
La lluita continua,
però ho estem aconseguint.
Demà comença el primer dia,
a Calàbria seixanta-sis.
Aymón.


@miquelbadell


Josep 

No esperem gran cosa de l’actual alcaldessa. Per exemple és una pena que la construcció del Mercat porti tan de retard i estigui tot tan aturat. Ha desaparegut el comerç de Borrell, i moltes parades de l’antic Mercat ja no són als envelats i altres ja no posaran parada quan funcioni el nou Mercat. Ha perdut molt. 

Els Jardinets de l’Alguer són molt molestos. Hi ha soroll i molèsties continuadament. De tant en tant, espectacles com els castellers són suportables, perquè no fan tan de soroll; però en general posen massa altaveus i massa alts. El xivarri és exagerat. A més, en una ciutat com Barcelona no es poden tallar els carrers tan sovint. A altres països, com ara Bèlgica, no es pot fer tant de soroll i menys després de les deu de la nit. 

En síntesi: No m’agrada que em portin les festes a casa; si vull festa, vaig jo a buscar-la.

Júlia 

Jo m’indigno pel tema de l’educació, que és el que més ens toca com a joves i més si som gent interessada en el monitoratge. El sistema establert no em sembla bé, no és prou social. Aquí al barri trobo a faltar que hi hagi un institut de secundària públic i també més biblioteques. L’educació per mi és el més important.

Joan 

De fa temps la societat mostra disconformitat en la participació que es porta a terme a les diferents administracions. Hi ha massa comissions i consells i s’ha de fer un gran esforç per poder ser-hi a totes, aportar idees i que es tinguin en compte. Això no satisfà la majoria de ciutadans i entitats. 

L’objectiu de la participació és aconseguir que els ciutadans s’integrin en allò que els afecta i, per tant, es sentin part del conjunt, entenent que la millora personal en molts aspectes va lligada a la millora de la majoria. Perque un millori en atenció sanitària cal que s’aprovi una llei per a tothom. 

Ara aquesta necessitat de canvis en la participació s’està plantejant en el nostre entorn immediat. 

El Districte proposa una anàlisi dels Consells de Barri i les entitats estem treballant per organitzar‑nos a Calàbria66…

Tenim un repte al davant que haurem de resoldre amb encert i per fer-ho necessitem temps i tolerància. Caldrà fer-ho bé per no caure en els errors dels que ens queixem a les administracions. 

El pas fet amb la constitució de la Federació d’Entitats és un bon inici en aquest sentit. Participar necessita continuïtat, paciència, capacitat d’escoltar i de cedir perquè ningú es senti fora. 

Cal que totes les entitats que estan intentant trobar la clau de volta a un model nou de participació notin l’exigència però també el suport de tothom. Tirarem endavant només si sabem detectar els errors i els corregim des del diàleg, si entenem que la raó no és possessió de ningú. És bo que hi hagi diferents maneres de veure les coses. I cal compromís.

La Federació d’Entitats (més de quaranta) i Calàbria66 han de donar un nou impuls a la participació en el nostre barri i aquí tots fem falta.

Arantxa 

A mi m’agradaria que al barri de Sant Antoni hi hagués més oportunitats laborals per als joves, ja que en el moment actual costa trobar feina, les universitats tenen un preu elevat i tot plegat és un peix que es mossega la cua. És important que els joves ens movem en tots els nivells: estudis, treball, voluntariat. Tenim la sort de ser un barri amb un gran teixit associatiu amb molts joves voluntaris actius, si aconseguíssim petites feines remunerades seria molt positiu per a nosaltres.

Albert 

Coses positives que veus del barri de Sant Antoni. 

  • Encara és un barri i no algun lloc impersonal.
  • Conec els establiments.
  • M’agrada que hi sigui el Mercat.
  • És un barri molt cèntric.

Coses negatives 
  • Els diumenges està una mica mort.
  • Suggeriments per millorar-lo:
  • Acabar el Mercat.
  • Introduir més àrees verdes. 

Roger 

Sant Antoni és un barri viu, vibrant i amb un gran teixit associatiu.

Hi ha una oferta molt bona comercial, hi podem trobar de tot.

Ens agradaria viure amb menys soroll de cotxes i bars i tenir més espais de lleure verds. Què ha passat amb el projecte Proeixample?

Remodelar el parc Tete Montoliu, sobretot el pedrís central ja que és perillós per als nens.

Millorar els carrils bici existents, sobretot el d’Urgell i Calàbria. En aquest últim posar separadors com els del Paraŀlel per distingir-lo del trànsit motoritzat.

@linformatiuSta

Francia 

M’agrada el barri perquè té vida. Hi ha molts comerços i és molt familiar, a l’antic estil, cosa que sempre m’ha agradat. Ben comunicat. El Mercat sempre m’ha atret i crec que estarà millor quan s’acabi de remodelar. Sempre he viscut aquí i no m’agradaria canviar. Ara bé: està molt brut. Per al futur, s’hauria de canviar la imatge i netejar més a fons. Hi ha un tema cabdal: la delinqüència

Caldria més vigilància, perquè hi ha robatoris a domicili i pel carrer. A mi em van robar al pis al setembre. Visc a Sepúlveda. Hi ha robatoris amb violència. Per exemple: a un noi li van trencar el braç. La vigilància hauria de ser preventiva i repressiva. Mai no es veu cap guàrdia de cap cos. Aquest estiu ha estat la repera! Una altra cosa: s’hauria de vigilar o controlar el tema dels aparadors exhibicionistes (per no dir eròtics) d’algun hotel i d’algun bar gai. Ho fan amb afany de captació. Diria el mateix si fos dirigit a la prostitució femenina. 

No és correcte i menys a la vora de les escoles. 

Comunitat Salesiana del Santuari Ma. Auxiliadora 

Allò que ens agrada del barri

  • Els espais oberts a l’interior de les illes de cases, l’avinguda Mistral: són llocs de trobada i de passeig
  • És un barri comercial, ple de botigues amb tota mena de serveis. I més encara quan s’inauguri el nou Mercat de Sant Antoni
  • Tenir els serveis de la Seguretat Social molt a prop, el metge al costat de casa
  • El nostre barri està ben comunicat: metro, bus…
  • Els serveis culturals: com les escoles, la Biblioteca pública, llocs de conferències i debats…
  • Les Festes de Sant Antoni: que uneixen el barri, molt participades

@ccgolferichs

  • Els serveis socials de l’Ajuntament al carrer Calàbria, l’Espai Calàbria recentment inaugurat, els serveis socials i de Càritas de les Parròquies i llocs de culte, la iniciativa "de Veí a Veí", etc
  • Els serveis religiosos del nostre barri: Parròquies catòliques, l’Església Evangelista, i altres.
  • I, per damunt de tot, que és un barri molt popular, on no fa gaire es coneixia tota la gent, on brollen les iniciatives veïnals i es convoca i es té cura de la participació de tothom.
Allò que milloraríem del barri

  • La neteja de les voreres
  • La jardineria de l’avinguda Mistral podria estar més ben cuidada.
  • Hi ha moltes persones dormint al carrer en proporció major que en altres barris. Caldria una atenció més personalitzada.
  • Més presència de la Guàrdia de proximitat.
  • Potser massa sorolls en alguns indrets amb proliferació de bars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies