Un cas particular o com allargar la llista d'espera

En l’anterior número de l’Informatiu de Sant Antoni parlàvem en l’article “El cost de la Sanitat” sobre les retallades i privatitzacions que està patint la Sanitat Pública catalana i els efectes que està tenint en els centres sanitaris del nostre entorn, en aquest cas el CAP Manso i l’Hospital Clínic. 


La sanitat pública són les nostres sabates
via http://twitter.com/eljoan


Des de l’Informatiu ens volem fer ressò d’un cas patit per una veïna del nostre barri, que exemplifica de manera totalment esgarrifosa les conseqüències de les retallades que d’un temps ençà estan afectant a moltíssimes persones. 


En aquest cas es tracta d’una persona de 75 anys. Al mes de maig de 2014 va dur a terme la seva primera visita al metge especialista del CAP Numància de Barcelona, on va rebre el diagnòstic de lesió al maluc i va ser informada de que hauria de ser operada. 

A la seva situació s’ha de tenir en compte que s’hi afegeixen forts dolors per artrosi i ciàtica, que limiten de forma decisiva la seva qualitat de vida i autonomia. Per tot això va ser derivada a la Clínica Platón per tal de que es portés a terme un tractament per minimitzar el patiment i aïllar al màxim la simptomatologia del maluc. 

Davant una situació de fort dolor i manca d'autonomia personal el temps d'espera per a la operació es podria allargar fins a 20 mesos 

El mes següent, parlem de juliol de 2014, va ser visitada per segon cop, reafirmant-se el especialista en el diagnòstic inicial i essent derivada a l’Hospital Clínic de Barcelona per tal de ser operada. 

Torna a passar un mes, ens trobem a l’agost de 2014, en que es confirma telefònicament que ha estat inclosa a la llista d’espera per a la visita amb l’especialista. 

Passen sis mesos sense cap tipus d’informació per part de CatSalut. 

És en data 13 de febrer de 2015 que rep citació per al dia 21 d’abril, quan ja hauran passat onze mesos des de la primera consulta amb l’especialista. Amb la desastrosa noticia, tan sols un mes després, de que la visita amb el metge traumatòleg de l’Hospital Clínic, si no la tornen a anul.lar, s’haurà de moure fins al mes de juliol! 

Atès que el consell de direcció del Servei Català de la Salut ha aprovat dues ordres que modifiquen el Decret 354/2002 i estipulen, entre d’altres, que el temps d’espera màxim garantit per a la intervenció quirúrgica de maluc es de 6 mesos, l’operació no podrà ser posterior a gener de 2016! 

És a dir, un total de 20 mesos, quasi dos anys!!! 

En conclusió, podem observar com davant d’una situació de dolor insuportable i amb totes les conseqüències a la vida quotidiana d’una persona, les quals limiten totalment la seva autonomia, l’actuació de la Sanitat Pública no fa més que agreujar el problema. 

Recordeu que, com ja es va dir en l’anterior número, cada dimecres trobareu un taulell informatiu al CAP Manso. Allà us informaran sobre les diferents campanyes que s’estan portant a terme i també recolliran les vostres reclamacions. 

I es que, com a ciutadans, hem de seguir vetllant per un sistema de salut públic, universal i de qualitat! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies