Què és el GLAS (Grup Laboral d’Acció Social)?

GLAS està format per veïns i veïnes del nostre barri que busquen feina, la majoria majors de 40 anys o que necessiten millorar la seva situació laboral. GLAS actualment és una vocalia de l’ Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni.

En el seu inici aquestes persones anaven als Serveis Socials del barri per buscar ajuda i amb el pas del temps, varen adonar-se, que amb l’ajuda alimentària no era suficient, perquè es va veure que aquesta gent estava afectada, també, moralment i psíquica, així que calia donar suport i sortida laboral a les persones, perquè refessin la seva vida.

Per això Serveis Socials, va crear aquest grup de suport emocional. En el seu inici aquest es deia  Grup de Dinamització Social, GDS.  Després de moltes sessions de treball amb l’acompanyament del Dr. Josep Moya i de la directora dels Serveis Socials , Núria Hérnandez, es va veure que mancava una continuació. Per això va néixer a l’any 2013 el grup  GLAS i es  va crear el seu projecte . Els seus primers membres fundadors van ésser: la Sara Jiménez , primera vocal, Jose Gregorio , segon vocal,  Manuela Garcia, Raúl E. del Rosario, Miquel Risa , Cristina Garcia, Anna Llaudet  i Toni Sanchez.  

El 17 de març del 2016 i després ja d’uns quants mesos de reunions i d’ elaboració de projectes, es va estrenar al cinema Girona el documental EL GRUP DE GUSTAVO VIZOSO RODRÍGUEZ com a eina explicativa del que són els grups de suports. A més per donar-se a conèixer, el GLAS, va organitzar una obra de teatre, amb la col·laboració d’un grup d’Olot que es deia ADAG 40, del mateix estil que GLAS. L’obra de teatre és diu Amb l’aigua al coll, i amb col·laboració de l’AVV de Veïns, l’ ONG  De Veí a Veí i  l’Ajuntament de Barcelona es va estrenar l’obra el dia 23 d’octubre de 2015, a les Cotxeres Borrell, amb  molt d’èxit. El grup, en aquests moments, és una entitat integrada totalment a la vida associativa i cultural de Sant Antoni. Col·labora en totes les activitats de l’ espai veïnal de Calàbria, 66, de la Festa Major i de l’ Associació de Veïns.

Dels seus objectius en podem destacar el d’oferir un suport mutu entre els veïns i veïnes afectats per la situació de la crisi, i com no, trobar sortides laborals en els comerços i empreses del barri i del Mercat de Sant Antoni. Les seves accions  són molt variades: des de l’elaboració d’una borsa de treballadors a activitats solidàries. Internament estan dividits en diferents grups de treball: Acollida i suport, Activitats, Comunicació, Laboral i recapte de fons. Com a grup, es mantenen amb les recaptes que fan per mitjà de l’ ESTENEDOR, una parada que posen al carrer, en dates senyalades, com la Festa Major, Sant Jordi, la Castanyada, etc. Que al mateix temps que donen propaganda seva, es venen roses, llibres i altres utensilis que ells fan.

La meva experiència personal és positiva i enriquidora, perquè no solament he trobat un grup de suport i ajut, sinó que  he trobat veritables amics i estic molt agraït de tot el que fem junts.


Si voleu saber més de nosaltres, ens trobem cada dimarts al matí, a la seu de   l’Associació de Veïns de Sant Antoni, de 11 a 12 hores, a l’ avinguda de Mistral, 30 baixos o a glas.santantoni (aarroba) gmail.com, al Facebook: www.facebook/GLAS2013.

Jordi Muntané.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies