El Rellotge de les Llums

Al finalitzar les obres de reforma del Paral·lel, l’Institut de Paisatge Urbà de l’Ajuntament, mai millor dit, ha tornat a posar en hora el Rellotge de les Llums del nostre barri. 

Aquest rellotge el tenim situat al principi del carrer Rocafort, a la vorera davant del número 2-8 i és un dels indrets singulars del barri. 




L’Exposició Internacional de Barcelona del 1929 va ser el motiu pel qual Juan Cabrerizo va crear el Rellotge de les Llums. És una composició que combina pedra artificial, llautó i vidre per marcar les hores amb llum. L’any 1935 el mateix rellotger en va instal·lar un de gairebé idèntic al número 69 de la Via Laietana. Els dos rellotges varen ser encarregats per entitats bancàries d’aquells temps. El nostre va ser encarregat per la Banca Condal, que tenia la seva seu al carrer de Rocafort, 2 l’any 1929. El de la Via Laietana ho va ser per la Banca Rosés l’any 1935. 

Benvinguda sigui aquesta reparació, doncs així tenim un indret més per ser visitat al barri. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies