Les alzines arrencades del Paral·lel

Les obres de remodelació del Paral·lel han provocat una actuació agressiva: l’Ajuntament ha arrencat les alzines que hi havia a la illeta del principi del Paral·lel, junt a la Plaça d’Espanya. 


Font: Centre d'Estudis de Montjuïc 


Com diu el Centre d’Estudis de Montjuïc, a més del seu valor com a arbres, les alzines tenien una característica molt especial: eren un important refugi de fringíl·lids, petites aus cantaires que viuen en llibertat a la ciutat, i que són espècies protegides per normativa europea, estatal i autonòmica. 
S’hauria pogut trobar una solució per fer conviure els exemplars amb el nou carril bici. Des del CEM es va alertar del valor d’aquestes alzines, que també servien de refugi d’ombra pel vianant que fa la travessa del desert de la plaça d’Espanya. Però van ser arrencades en menys de vint-i-quatre hores. 

Amb aquesta desaparició, tenim un Paral·lel i una Pl. d’Espanya més desolats i una biodiversitat més empobrida a Barcelona. 

Més informació a: Ce.montjuic@gmail.com 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies