Conèixer el barri de Sant Antoni

A finals del mes de març, des delCentre de Dia de Sant Antoni, que està al carrer Campo Sagrado tocant a la Ronda de Sant Pau, es van posar en contacte amb nosaltres, l’Associació de Veïns, per veure com podríem col·laborar amb ells per donar a conèixer, entre els avis, els indrets més històrics del nostre barri.








El Centre de Dia té programades diverses activitats culturals i socials. Una d’elles podia ser fer una sortida pel barri. Donat que havien vist, en el nostre web, que teníem un arxiu històric i a la vegada alguns treballs “penjats” a la pàgina del Facebook d’d’Amics i amigues de l’ Associació de Veïns, ens van plantejar la possibilitat de col·laborar un cop al trimestre amb una petita xerrada sobre la història del barri. Vam proposar que també hi participés l’ Associació pro teatre Talia Olympia, pel seu coneixement històric sobre el Paral·lel.

Ens vam posar en contacte amb la educadora i li vam proposar unes 7 rutes o visites pel barri. A principis del mes d’ abril és va fer la primera, que fou a la Casa de la Bolla. Tot va anar com “oli en un llum” i al mes juliol vam fer la segona, dedicada a l’Avinguda Mistral i els seus noms.

La idea és donar a conèixer els indrets històrics del barri a la gent gran del Centre de Dia

Vist l’ èxit i l’ acollida, estem treballant amb Serveis Socials per veure com aquest projecte de donar conèixer la història del barri el podem fer extensiu a altres col·lectius, com per exemple el menjador social.

També estem fent gestions per millorar la mobilitat d’aquestes persones per visitar els indrets, ja que alguns ens queden un pèl lluny de la seu del Centre de Dia. Hi ha una proposta per a que TMB ens deixi un minibus, de la categoria del bus de barri. De moment seguirem amb l’ ajut de familiars i voluntàries per fer els trasllats.

Aquest mes d' octubre ja hem iniciat les activitats en ocasió de la Festa d'aniversari del Centre de Dia de Sant Antoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies