Xerrada "Drets dels llogaters" a Sant Antoni

El passat 29 de maig, a Calabria 66, es va portar a terme la xerrada "Els drets dels llogaters", a càrrec de la directora de l'Oficina de l'Habitatge de l'Eixample, Ana Becerra, i l'advocat especialitzat en mòbbing immobiliari Pablo Feu. Un nombrós públic va poder exposar les seves inquietuds i dubtes.

En la presentació de la xerrada es va explicar que és molt important comunicar els casos d’assetjament immobiliari a l’Oficina de l’Habitatge de l’Eixample, el servei tècnic municipal d’assessorament en habitatge. A mig termini també està previst fer un punt d’atenció, una “antena”, de l’Oficina al nostre barri.


Entre molts altres temes, l'advocat Pablo Feu va explicar que el dret al domicili està recollit a la Constitució com a dret fonamental, amb independència de ser arrendatari o propietari, i que com a tal ha de ser respectat.
En aquest sentit, només pot ser traspassat per voluntat de la persona que hi viu, per resolució judicial o per una situació que generi alarma, com ara un incendi a l’habitatge. És per això que un taxador o un propietari no pot entrar al domicili del llogater sense el seu permís.
 
“La quantitat econòmica que es paga de renda no determina tenir més o menys drets”, i si les condicions d’habitabilitat no són les adequades poden ser denunciades a una Oficina de l’Habitatge.

També es va comentar que és “molt important avançar-se als problemes quan abans millor”, per això cal adreçar-se a l’Oficina de l’Habitatge per mediar solucions. D’altra banda, també es va informar dels nous ajuts per rehabilitar els interiors dels pisos que s’incorporen a la Borsa de Lloguer de Barcelona.

La xerrada sencera, que va tractar especialment de les pujades dels preus dels lloguers, va ser gravada en vídeo, que podeu veure a l’enllaç següent: barcelona.cat/eixample/ca/noticia/quzu-poden-fer-els-llogaters-per-defensar-els-seus-drets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies