Trapelles de Sant Antoni fan 10 anys

Aquest any els Trapelles de Sant Antoni celebren el seu 10è aniversari. És per això que hem parlat amb la Lidia, coordinadora d’aquest grup, perquè ens expliqui tot allò relacionat a aquesta colla del barri, que per a molta gent és desconeguda.
La Lidia, entre d’altres coses, ens dirà qui són els Trapelles de Sant Antoni, què fan, en quines festes hi participen i algun fet històric d’aquest grup.

Els Trapelles de Sant Antoni són la colla de Diables infantils del barri, i va ser creada l’any 2007.
El grup, en aquests moments, està format per 26 nens i nenes entre 5 i 18 anys.
En el moment en que les noies i nois arriben a la majoria d’edat, en diuen que es “jubilen”, que vol dir que ja no tenen edat per formar part dels Trapelles i han de passar al grup dels grans.

Els Trapelles de Sant Antoni són la colla de diables infantils del barri, i va ser creada l’any 2007

La colla surt al carrer en els correfocs més populars del barri i de la ciutat, com ara són la Mercè, Santa Eulàlia, la festa dels Súpers, Sant Adrià i per descomptat les festes del barri. També participen a la Cercavila que es fa a l’inici de la Festa Major de Sant Antoni i altres correfocs als que els conviden. A més a més, al Nadal també organitzen el Caga Tió.

El seu punt de trobada és el Racó de Cultura de Sant Antoni, al carrer Viladomat nº 75. Es troben cada vegada que tenen que assistir a un correfoc, i no tenen dates determinades a part dels correfocs habituals, com per exemple el de la Mercè i les festes del barri. Aquest mes de juny s’han trobat  per anar a Premià de Mar i a Montbau.

Els materials que fan servir els Trapelles són una maça i van vestits d’una manera molt peculiar i divertida, porten una casaca amb caputxa i pantalons vermells, també duen unes ulleres i un mocador vermell tapant la boca i el nas. Bàsicament porten molta protecció pel foc.

La vestimenta que porten la confecciona una modista, amb la roba que anteriorment han hagut de comprar  i, finalment, ells mateixos dibuixen i pinten flames a la roba amb el disseny que prèviament han decidit entre tots. La casaca i el mocador porten el logotip dels Trapelles de Sant Antoni i això els fa inconfusibles.

La colla sempre està oberta a rebre gent nova i accepten a tothom entre els 5 i 18 anys, independentment del barri en el que visquin.

La colla sempre està oberta a rebre gent nova i accepten a tothom entre els 5 i 18 anys

Fer-te Trapella i participar en aquesta activitat és totalment gratuït, l’única condició que s’ha de complir es formar part de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni. Tenen molt poques subvencions, per aquest motiu cada any venen números per recaptar diners i part d’aquests beneficis van destinats a l’ONG del barri, De Veí a Veí.

Els Trapelles de Sant Antoni aporten als nens i nenes molta diversió i bons moments, i fa que el nostre barri arribi a altres barris de la ciutat i a altres poblacions. L’objectiu dels Trapelles és simplement gaudir, tant ells com la gent que els segueix. Ara els Trapelles estan en un molt bon moment, hi ha molts nens i nenes molt entregats, es podria dir que en aquests moments estan “on fire”.

La història dels Trapelles també ha passat per moments emotius com va ser l’any passat, quan la Itziar Puig va fer els 18 anys i es va haver de “jubilar”, en aquells moments el cap de colla era el seu pare, Marc Puig, i en conseqüència també es va haver de “jubilar” ell. En Marc havia estat el cap de colla des de feia  9 anys, es a dir des dels nostres inicis.

Aquest any es celebra el 10è aniversari, i el passat 17 de juny van convidar a tothom a celebrar-ho amb tots ells a una botifarrada popular als jardinets de l’Alguer, amb música en viu amb el grup Barcelona CowBoys, els Trabucs de Sant Antoni, DJ Vicenç i, com no, els Tabalers Trapelles.

Arribar a celebrar aquest 10è aniversari ha estat molt fàcil, perquè la gent que ha participat al llarg de la seva història ha estat gent molt simpàtica i s’han creat molt bones amistats.

Heu de saber que des de ben petits amb 5 o 6 anys els Trapelles comencen a apassionar-se amb els petards i els correfocs, i que a mida que van creixent, creix la seva passió pel foc.
Aquesta colla també fomenta les relacions entre les famílies fent calçotades i trobades perquè així es coneixen tots millor i es veuen en un altre àmbit més enllà dels correfocs.

En aquests moments el cap de colla és l’Òscar i la coordinadora la Lidia.

Si us agrada el foc, us interessa aquesta colla i voleu formar-hi part, podeu contactar amb els Trapelles de Sant Antoni a través del seu correu electrònic trapellesdesantantoni (-aarroba-) gmail.com o us podeu adreçar a Fotoxavi, Av.Mistral nº8.


Si vols ser Trapella, anima’t, t’ho passaràs genial !!!

Aglaia López-Bago i Alex Gutierrez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies