Ara fa 50 anys... L'envelat

Estem a punt que comenci l’any 2018 i això vol dir el 50 Aniversari de la nostra Associació de Veïns del barri. En números anteriors de l’Informatiu Sant Antoni us hem anat explicant com va néixer. Serà un any, el 2018, on viurem diferents actes de celebració, però en aquest petit espai d’”Ara fa 50 anys”, avui us expliquem breument com va néixer ara fa quaranta anys la nostra Festa Major.

A l’any 1978, l’Associació de Veïns celebra el seu 10è aniversari. La Junta, a principis de l’any, va començar a preparar les festes de celebració, amb la tramesa de cartes i invitacions als diferents actes. Una de les decisions per celebrar els actes va ser muntar un tradicional envelat de Festa Major per fer-hi diferents actes.


S’hi van celebrar balls tradicionals i moderns, una ballada de sardanes a l’exterior, un gran concert de la Banda Municipal i un magnífic festival infantil, entre altres activitats.
L’esmentat envelat va ser muntat a la cruïlla dels carrers de Floridablanca amb Rocafort i l’avinguda de Mistral, que anys després seria reformada i seria l’espai on des del 1984 s’hi posaria sempre l’envelat.

Una de les decisions per celebrar els actes del desè aniversari de l’Associació va ser muntar un tradicional envelat de Festa Major


L’envelat, després d’aquesta efemèride, no tornaria a aparèixer  fins a l’organització de la Festa Major de l’any 1983, en motiu del Centenari del Mercat a l’ any 1982, però això ja ho explicarem en posteriors números de l’Informatiu.

 Petició de permís per l’envelat



Jordi Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies