Consell de Barri. Una crònica.





Al Consell de Barri del passat mes de novembre la Regidora del Districte va explicar la prova pilot dels pressupostos participatius que s’està duent a terme a l’Eixample. El veïnat ha pogut presentar petites propostes o projectes, però només de forma telemàtica. Els resultats d’aquesta prova els trobarem a: www.decidim.barcelona

Seguidament es va parlar del procés de treball per la gestió de l’espai veïnal que hi haurà al costat del baluard, sota el Mercat (veure números anteriors) S’han constituït dues taules de treball, espai veïnal i cuina comunitària, per perfilar usos i model de gestió. 


Se’ns va informar del projecte d’ampliació de l’Escola Bressol 3 Tombs, previst pel 2018, amb la qual cosa hi haurà 146 places públiques al barri. Per altra banda, es portarà a terme un pla de neteja de les persianes dels comerços.


Una vegada finalitzada l’exposició per part dels representants polítics, els veïns i veïnes vam començar a exposar altres temes candents:
  • Una veïna, en representació de les ampes de les escoles públiques de l’Eixample, va exposar els greus problemes de manca de places tant a primària com a secundària i la perversa solució que l’Administració ha anat aplicant amb els bolets, massificant les escoles públiques. Fent quatre números senzills, a l’Eixample farien falta 5 escoles noves!!! A Sant Antoni no hi ha cap institut públic, per tant és imprescindible que es construeixi l’institut Viladomat a Germanetes.
  • També es va debatre sobre els espais exteriors del nou Mercat, que està previst pacificar, i la proposta de guanyar espai verd tant als carrers com a les dues noves places triangulars a Tamarit i Borrell. Aquest és un tema encara no resolt i que va tenir intervencions diverses per part de veïns i encantistes. Sense oblidar, però, que el Mercat és el motor del barri.
  • La comissió d’educació de Calabria 66, representada per membres del Cordill, proposa ubicar a l’espai veïnal del Mercat una ludoteca, tot i la negativa inicial dels tècnics de l’Ajuntament. Seguiran treballant-hi.
  • Finalment, van sortir temes com la deixadesa que impera a l’interior d’illa Mercè Vilaret a Floridablanca; els problemes dels autobusos amb el motor engegat a Campo Sagrado; la proliferació de curses al nostre barri amb les afectacions que provoquen; les molèsties de la fira de la Festa Major o les tanques als parterres de l’Avinguda Mistral.

Cal dir, però, que l’assistència va ser escassa. Mancances de difusió o la saturació d’espais teòricament participatius no afavoreixen el rol que haurien de tenir els Consells de Barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies