Ballem un swing?

Ja fa uns anys que el swing batega a Barcelona. Escoles per aprendre’n a ballar han aparegut (i subsistit) a molts barris i  trobar gent deixant-se anar a parcs i places de la ciutat no és gens estrany.






A Sant Antoni, el swing també hi té lloc. El primer dissabte de cada mes, l’auditori de Calàbria 66 es converteix en una sala on ballar i escoltar bona música jazz. Això és el que compta i el món queda fora. Darrera aquesta iniciativa hi ha  l'Associació Talia Olympia,  i  per  esbrinar quin és el secret del seu èxit parlem amb el seu president, en  Toni Oller.

Com va sorgir la iniciativa?

El swing a Barcelona té molta tradició, recordo les sessions de jazz que feien al teatre Apolo cada dissabte. La idea de portar Jazz està inherent en la nostra associació des del 2008. De fet, fa dos anys vam començar amb una sessió a El Molino, on va tocar un grup de jazz format per estudiants de l’ESMUC amb gran èxit d'entrada. I l’any 2012, quan sorgeix el projecte de  Calàbria 66, ens hi sumem amb aquesta iniciativa de portar jazz un dissabte al mes. 

El primer dissabte de cada mes, l’auditori de Calàbria 66 es converteix en una sala on ballar i escoltar bona música jazz

Quin perfil tenen els músics que vénen a tocar?
El nostre punt partida ha estat impulsar-ho des de l’escola de musics i la Raval's band, que sempre participen a la Festa Major i que van tocar  amb molt èxit en la inauguració de Calàbria 66. La idea inicial era dur a terme les sessions amb alumnes de segon grau, però en aquest moment hi participen músics del Conservatori Superior, és com si juguéssim la Champions!.  
Encara no podem oferir-los un contracte professional però esperem poder-ho fer en el futur, i crec que hi haurà un canvi en aquest sentit arrel de l’aprovació de la música als bars, impulsat des de la Plataforma Música Viva de la qual formem part.
Com a curiositat, de vegades han tocat pares i fills en una sessió, i han vingut artistes ja reconegudes com Andrea Motis.

Dificultats  que  us heu trobat?
Una primera dificultat és com portar el públic, tenint en compte que Calàbria 66 no és un teatre amb cartellera i per tant costa fer arribar a tothom la informació de les sessions que oferim. Enganxem cartells pel barri, estem a Facebook  però no és fàcil. Un altre tema més pràctic és que caldria un tècnic de manteniment per activar l'aire condicionat i no limitar-nos a obrir finestres quan la gent balla. També voldríem projectar la nostra proposta a la pantalla de Tv que hi ha a l’entrada de Calàbria 66, que ara només dóna el temps i l’hora.


Foto: Swing Sense Fronteres Cat


Malgrat aquesta dificultat en la  promoció, esteu tenint molt èxit d’assistència, es veu que el boca-orella funciona...
El sector del swing és potent a Barcelona, els balladors es mouen de barri en barri. De fet, es troben dos móns, el món del Jazz i el del swing, i un dinamitza l’altre. La gent que ve a ballar es sorprèn amb el nivell dels músics. Un altre punt important és que hi hagi dues sessions, una al vespre i una a la nit, que fa que el tipus de públic canviï, hi ha gent que es queda a les dues i gent que només ve a la darrera sessió.

Una de claus és el preu de l’entrada...
Hem posat preus populars que permetin que vingui tothom. No segmentem per edat ni tampoc per poder adquisitiu. Tothom col·labora amb 2 euros per sessió.
Dones del grup de gent gran de Calàbria 66 han tingut oportunitat de venir i gaudir. També venen balladors d'arreu i d’edats diverses que també ens ajuden.

Si parlem de futur...
Ens agradaria ser una referència  més a Barcelona i fidelitzar el públic. I millorar les condicions retributives dels músics. També hem parlat amb l’escola de swing Spank the Baby  per fer classes en obert en l’estona de descans entre sessió i sessió.


Frank, Dolors i Toni de l’Associació Talia Olympia




Prenem nota, el proper primer dissabte del mes queda reservat per passar una bona estona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies