Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver

El 4 de novembre de 2007 va obrir les portes la Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver. Situada a l'interior d'illa delimitada pel carrer de Manso, la ronda de Sant Pau i els carrers del Parlament i Borrell, és un equipament cultural i de proximitat per als veïns del barri i del districte de l'Eixample.



Entre el carrer i el jardí, la biblioteca és un mirador urbà a l'Eixample. La biblioteca és al costat del Mercat de Sant Antoni i porta el nom de l'escriptor sabadellenc que va viure al barri, Joan Oliver, conegut també pel nom de Pere Quart.Des del punt de vista social i arquitectònic, la biblioteca treballa en sinergia amb el casal d'avis i amb els jocs per a nens del pati d'illa. 



El projecte de remodelació d'aquesta illa l'ha dut a terme RCR Arquitectes (Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta), i ha convertit una antiga fàbrica de caramels en una biblioteca, un casal d'avis i un jardí interior.



RCR ARQUITECTES va néixer l'any 1988 de la mà dels seus fundadors i arquitectes Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta amb la intenció de fer bona arquitectura des de la seva pròpia sensibilitat, nascuda de l'entorn on desenvolupen el seu treball i que ha recollit diferents mèrits que avalen seva trajectòria al llarg de 27 anys.
Segueixen mantenint la seva il·lusió per aportar sentiments i vivències espacials a l'home, a l'entorn públic i privat, sense especialitzacions, al contrari, amb amplitud de temes i escales (urbans, paisatgístics, arquitectònics, de disseny, ...) i també de llocs.



La força universal dels olotins RCR guanya el Premi Pritzker

El Premi Pritzker d'arquitectura va ser creat el 1979 per la fundació nord-americana Hyatt.[1] S'entreguen anualment a un arquitecte en vida de qualsevol país, que hagi mostrat a través dels seus projectes i obres les diferents facetes del seu talent com arquitecte i hagi contribuït amb elles a l'enriquiment de la humanitat.
El jurat del guardó, considerat el Nobel de l'arquitectura, destaca la tasca individual de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta i el fet que treballin en equip.
La biblioteca, com a porta i espai chill-out de lectura, la llar de jubilats, com
façana d'espai públic, i l'interior d'illa com jardí lúdica infantil
amb riquesa espacial i de relacions per a un conjunt urbà socialment dinàmic, situat al carrer del Comte Borrell, 44-46 del barri de Sant Antoni en Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies