Consell de Barri


El passat 26 de novembre es va celebrar el Consell de Barri de Sant Antoni a Cotxeres Borrell. Aquesta vegada la dinàmica va ser diferent. El consistori pretén potenciar aquest espai de participació ciutadana i per això es vol repensar el model i els objectius dels Consells de Barri.


Per tant, el principal punt de l’ordre del dia va ser: diagnòstic i propostes per millorar la dinàmica i la utilitat del Consell de Barri.

Es van tractar cinc punts clau:
  • El Consell de Barri ha de ser un espai deliberatiu on es tractin els temes de barri i de ciutat que ens afecten. 
  • Cal que arribi a més persones: horaris, informació, diversitat d’edat, de sexe, d’origen, etc.
  • L’ordre del dia ha de ser clar i s’han de canalitzar les queixes individuals.
  • La documentació i les actes han de ser accessibles per a tothom.
  • Cal fer un seguiment visible i públic per avaluar el compliment dels compromisos que prenen els governants.

Aquests son els objectius. S’haurà de veure si es compleixen.

També es va tractar el procés per a l’elaboració del Programa d’Actuació del Districte i els mecanismes que es posen a l’abast per a formalitzar queixes particulars a més de l’Audiència Pública.

Us aduntem algunes de les respostes del barri de Sant Antoni sobre l'enquesta a propòsit del Consell de BarriEn el moment de la publicació en xarxa no hem trobat l'acta. 
[actualització 5 de gener 2016] Seguim sense l'acta. La resposta de l'Ajuntament via twitter és que el procediment habitual és penjar-la quan es celbra el següent.

LinformatiuStALinformatiuStA  @Bcn_Eixample@bcn_ajuntament no trobem l'acta del Consell de Barri!! Ens dieu on és disponible? Gracies!
7:25pm, Dec 26 de Twitter Web Client
Bcn_Eixample
Bcn_Eixample  @LinformatiuStA Ens informen que es penja l'acta al web quan se celebra el següent Consell de barri. De moment no tenim data. Gràcies.9:59am, Jan 04 de Hootsuite
LinformatiuStA
LinformatiuStA  @Bcn_Eixample tan tard??? Per què?10:53am, Jan 04 de Twitter for Android

Bcn_Eixample
Bcn_Eixample  @LinformatiuStA És el procediment habitual. Potser us interessa aquest doc: https://t.co/EjmETg1M2y En adjunt aquí: https://t.co/4kr3Zn7yNf12:19pm, Jan 04 de Hootsuite


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies