Tornem a la ronda de bolets!


Com ja sabeu, al Districte de l’Eixample tenim un problema general d’Infraestructures Públiques, i en particular, d’Escoles Bressol, d’Escoles d’Infantil i Primària, i d’Escoles de Secundària Públiques.

Una foto publicada por Helena Casòliva (@coseteshelena) el

Per centrar una mica el tema, fem una breu avaluació de la preinscripció pel curs 2016-2017.

Segons dades oficials del Consorci d’Educació de Barcelona, publicades en el seu butlletí de data 29 d’abril de 2016, l’oferta i la demanada de preinscripció del curs 2016-2017 a l’Eixample respon a la següent taula:



Què en podem dir d’aquests números?
La primera conclusió que podem extreure’n, és que hi ha una forta demanda cap a l’Educació Pública.

Creiem fermament en una Escola Pública i de Qualitat. Segons també les dades oficials de Consorci, la diferència de demanda en primera opció a favor dels centres concertats s’ha reduït. Ha passat des de 1.096 el curs 2012-2013 a 112 el curs 2016-2017!

La segona conclusió és que tornem a la ronda de “bolets”. És a dir, tornem a anar afegint línies extres a les escoles. Davant la manca de places, l’Administració ha optat, any rere any, en augmentar en una línia addicional a P3. Totes les Escoles de Primària de l’Eixample en tenen com a mínim, un. Doncs bé, aquest any no és diferent i s’han creat 5 “bolets” més a P3 i 1 “bolet” a 1er d’ESO. Però això no és tot. Tot i amb l’augment d’aquestes places addicionals, hi ha moltes famílies que s’han quedat o bé fora de centres públics o bé fora del barri.


El problema és greu, s’està massificant l’Escola Pública i no hi ha suficients Instituts per absorbir els alumnes que surten de 6è.

Per primera vegada, el Consorci ha reconegut que la situació se’ls hi ha escapat de les mans i no saben què fer.

Per tot plegat, us animem a tots a seguir lluitant pel futur dels nostres infants i joves, per a la seva educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies