L'ONG De Veí a Veí viu el Nadal

L’ONG del barri s’engresca: viu i vol fer viure el Nadal de la forma més participativa possible. Per aquest motiu, a més de les coses que fa tot l’any, posa en marxa una sèrie d’activitats amb un doble objectiu: que les famílies visquin aquestes festes d’una manera digna i, a la vegada, promoure la relació i la col·laboració entre veïns.
Parlem amb Rafa Martínez, fill, en representació de l’ONG.

Fem l’entrevista a l’octubre i ja heu començat la gran moguda de Nadal. Què penseu fer?
Bé, entre les coses que ens hem proposat, unes són per fer arribar queviures i altres articles necessaris i propis d’aquestes festes, així com portar una engruna d’il·lusió als més petits i als més grans que en aquests moments poden tenir mancances. Altres coses són activitats recaptatòries d’alguns diners que ens permetin completar allò que falti per poder acomplir objectius.

Digues quines coses...
Per exemple els LOTS DE NADAL. Es repartiran de cent a cent trenta Lots de Nadal, de productes bàsics, a gent del barri; són persones que ens deriven el Centre de Serveis Socials, famílies que ara ho estan passant malament i que cal ajudar. Els lots són personalitzats i procurem respondre a necessitats específiques: gent gran, nens de diferents edats ...

He sentit parlar dels Reis Macos. Expliquem en què consisteix.
ELS REIS MACOS són una sèrie d’activitats en les que hi participen moltes persones de maneres molt diferents.



Regals a nens: Els Serveis Socials ens deriven famílies amb fills petits (L’any passat van ser 68). Nosaltres entrevistem aquestes famílies i els donem a escollir una joguina del catàleg per així conèixer el que han de saber els Reis Macos dels seus nens i nenes. Els nens ens han d’enviar una
carta dirigida als Reis demanant-la i llavors buscarem persones o col·lectius que vulguin apadrinar la carta. 
Quan acabi la cavalcada, els mateixos Reis, que realment són molt macos, portaran a domicili les joguines demanades i alguna cosa més -com pot ser material escolar i llaminadures per la família- I, per si algú ho prefereix, els Reis estaran més tard en un punt fix on els nens podran recollir el seu regal. Dos botiguers de joguines de barri i algunes papereries hi col·laboren...


Regals als més grans:També els Reis se’n recorden dels més grans i el dia 6 de gener al migdia, després de dinar, passaran pel Centre de Dia del barri i d’acord amb els Serveis Socials de Sant Antoni portaran regals a persones grans allà reunides.




Déu n’hi do! Què més feu:
Un any més disposarem del CAVA SOLIDARI. A partir dels primers dies de desembre tothom que vulgui col·laborar amb nosaltres comprant-lo ho podrà fer a la parada que posarem a la carpa dels encants, atesa per voluntaris. Els beneficis d’aquesta venta, juntament amb altres aportacions, ens permeten cobrir moltes ajudes que realitzem.

Altres activitats són:
TALLER DE REGALETS DE NADAL: A partir del 22 d’octubre, tots els dimecres de 5’30 a 8 de la tarda, és realitza a l’Associació de Veïns un taller presencial i obert a tothom en el que es fan petits objectes per adornar la llar i que després posarem a la venta.
L’objectiu, més que el benefici que pot generar la venta, és que la gent és conegui i comparteixi el projecte.




POSTALS DE NADAL: Activitat en la que hi participen les escoles, a partir de tercer de Primària.
Són postals per felicitar-se mútuament nens, amics, veïns...
Regalarem la nostra postal a tots els nens i nenes que estudien a les escoles del barri. Aquesta postal te la particularitat que es podrà posar a unes bústies especials i arribaran al veí o veïna a qui la dirigeixis. De fet serem veïns i veïnes voluntaris els que les portarem. També estarà a l’abast de tots a diferents comerços del barri, Tot plegat per fomentar la coneixença i la solidaritat entre veïns.





Penso que per fer tot això cal molta gent. Ja la teniu?
I tant!. Però pensa que la gent respon, participa: Entitats, comerços de queviures, de joguines, de material d’escriptori, veïns... i voluntaris que responen amb entusiasme. La gent es mou i, quan és conscient que fa falta, ho fa amb generositat.

Podeu veure la referència a "De veí a veí" a partir del minut 16. Emès el 16 de gener de 2014



Totes les fotografies les trobareu a Facebook i Pinterest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies