Carta oberta a Ada Colau


Benvolguda Ada, 

Abans de res, rebeu la nostra felicitació pel notable resultat que ha obtingut la llista encapçalada per vós el passat 24 de maig, felicitació extensiva a la resta de formacions que han obtingut representació municipal. Barcelona probablement tindrà una alcaldessa que ha aconseguit atraure bona part del moviment dels indignats, junt amb el suport d’una bona colla de ciutadans desitjosos de canvis profunds en la manera de fer política. Tot i així, puntualitzarem que no convé oblidar que el primer “partit” de la ciutat és l’aplec abstencionista... 

Al capdavall, emperò, ara recaurà en el vostre equip i els vostres aliats la responsabilitat de governar el dia a dia de la ciutat, tenint en compte que no tindreu al darrere la majoria de regidors. Convé assenyalar també que l’oposició tindrà deures remarcables de control, de crítica i d’assumpció de compromisos en relació amb els afers més generals. 


En aquest sentit, al nostre entendre és molt important saber destriar i ponderar els problemes. Cal avaluar bé la seva rellevància, urgència, els impactes directes i col·laterals de les preteses solucions, els costos immediats o a mig termini, el balanç global, els ris•cos d’error o de fallida, la responsabi•litat dels tècnics i la dels polítics. Fet i debatut, el primer lema és no creure en receptes miraculoses. Cal escoltar el veïnat i els experts; després cal posar a prova els programes novedosos, repartir responsabilitats i sumar esforços quan hi ha un objectiu clar i compartit al davant. Per tant, caldrà debat. 

Ben segur, no tindreu un mandat fàcil. Barcelona és una gran ciutat, amb una història rica en fets, persones i personatges de tota mena, i amb possibilitats d’encarar molts dels reptes que tenim al davant. Reptes urgents i sovint molt complexos. Vist pel cantó positiu, sembla que els comptes de la ciutat estan sanejats; però, sobretot, brillen dins el teixit social de casa nostra recursos de gran vàlua. Basta recordar que hi ha una potència laboral i cívica enorme, amb gran ventall de qualificacions, especialitats i ubicacions, tant a la societat com a les administracions. A més a més hi ha un gran nombre d’entitats econòmiques, culturals i solidàries, amb experiència i prestigi, petites i grans, vigoroses o en perill d’extinció, massives o minoritàries, però freqüentment amb força intel·lectual, empenta vital i capacitat demostrada de producció i gestió de bens i serveis. Poca broma...! 

En suma, hi ha incerteses pel que fa al futur i als companys de viatge que tindreu durant els propers anys. Cal, per tant, donar als ciutadans veu i protagonisme. Doncs, resumint, el nord o primera llei pel nou equip de govern municipal hauria de ser el benestar de la gran majoria de veïns i veïnes. Com hem dit sovint, cal mantenir vius els lemes de la revolució francesa: llibertat, igualtat, fraternitat. Afegint, avui per avui, eficiència, sostenibilitat i justícia. I gosaria apuntar, finalment, que la generositat, la paciència i les bones formes són bons condiments per a qualsevol programa assenyat en defensa de la dignitat, la solidaritat i la bona convivència. 

Nosaltres, en tot cas, seguirem reivindicant i proposant. 
Us desitja salut i ull viu... 



Pep Sala 
President de l’Associació de Veïns del barri de Sant Antoni 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies