El barri es mou

Els darrers mesos, associacions i col·lectius hem participat en els debats del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 (PAM). També ha començat el procés participatiu sobre el Mercat i els seus entorns.


https://www.flickr.com/photos/santisalles/

Dit de forma breu, el PAM vindria a ser el full de ruta municipal durant els quatre anys de mandat, amb la previsió dels recursos necessaris, econòmics i financers, per portar-lo a terme. I, per tant, també és un document que serveix de base als ciutadans per avaluar si els nostres governants compleixen o no compleixen el que diuen.

L’Associació de Veïns ens hem involucrat en la majoria de debats que el consistori ha organitzat per confeccionar aquest Pla. Debats, sigui dit de pas, impossibles d’abastar per ciutadans voluntaris, amb una metodologia discutible i certes dosis d’operació de maquillatge...

Aprofitant aquesta oportunitat per participar, hem elaborat, amb les aportacions d’una colla d’entitats, col·lectius, veïns i veïnes de Sant Antoni, un recull de propostes i suggeriments a partir del que pensem que el nostre barri necessita a curt i mitjà termini, amb una visió de conjunt i mirant al futur.


Cal no oblidar on estem. La precarietat segueix guanyant terreny i sovint es produeixen situacions que afecten a la dignitat de les persones. No s’han revertit les retallades en drets bàsics com són l’habitatge, la sanitat o l’educació. Tanmateix, els veïns i veïnes no ens hem de resignar i hem de fer sentir la nostra veu.

Esmentarem només alguns temes (per altra banda ja exposats en escrits anteriors): el Mercat, la manca de places d’escola pública i escola bressol, la manca d’espais verds, l’incivisme, la contaminació, la ocupació de les voreres per vehicles, bicis o terrasses abusives, l’amenaça del turisme massificat i, sobretot, la garantia dels mínims drets bàsics. 

Podeu consultar el document idees ipropostes 2015-2019 al web www.barrisantantoni.cat

Però més enllà de les demandes a l’administració, algunes d’elles històriques i repetitives, el nostre barri de Sant Antoni es mou. Els darrers mesos han sorgit a l’entorn de Calabria 66 tot un seguit d’iniciatives ciutadanes en àmbits com la cultura, l’educació en el lleure o el veïnatge.

En aquest número exposem tres exemples: el ball swing i jazz a l’auditori dels primers dissabtes de cada mes, el casal d’estiu del Cordill i l’espai de debat. Només son un petit tast de tot el que, poc a poc, està brollant a partir de propostes dels veïns i veïnes del barri. També esmentarem l’espai literari, les vetllades musicals i blues-jam, les funcions de teatre, la proposta d’activitats extraescolars comunes a les escoles, l’excursionisme, els cursos intensius d’informàtica, les xerrades temàtiques i d’actualitat, Sant Antoni Refugi, l’atenció de Psicòlegs Sense Fronteres, el grup de conversa o les exposicions, entre d’altres.  

Queda encara molt camí per recórrer. Cal seguir fomentant la xarxa social i la solidaritat. Val la pena, doncs junts podrem aconseguir canviar les coses.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies