El Mercat va prenent forma

Ja fa un temps que podem veure com les cobertes del Mercat de Sant Antoni tornen a lluir. A partir de fotos antigues s’ha pogut recuperar la configuració original amb teules verdes i ataronjades. En aquests moments l'edifici encara la darrera fase de rehabilitació exterior.


Foto: Nach o Guilera de Riquer


Pocs saben la història de la desaparició de la ceràmica del sostre del mercat. Un veí del barri, que va conèixer a un dels obrers que va treballar-hi, ens ho explica: el causant de tal malifeta va ser en Porcioles, l'alcalde posat a dit pel dictador i que va governar la ciutat del 1957 al 1973. Va manar substituir-ho per... amiant.

Això va passar a mitjans de la dècada dels 60, en que la ceràmica va desaparèixer. Es diu que se’n va anar a una finca d’Andorra.

A poc a poc, però, el Mercat retorna a la seva antiga imatge.


Pel que hem sabut, ja estan en marxa les licitacions de les obres de l’interior de l’edifici.

Segons el calendari inicial i les noticies en premsa, el Mercat preveu reobrir a la primavera de l’any que ve, però amb una mica de sort s'obrirà un espai al Nadal. De tota manera, la dificultat de les obres, les troballes arqueològiques i algunes picabaralles polítiques han provocat un endarreriment. Els veïns ens temem que tot això comporti un nou retard de l’obertura. Aquesta possibilitat seria terrible per al barri. Recordem que el Mercat està en obres des de l’octubre de 2009 i que inicialment estava previst acabar les obres en quatre anys. Ja en portem sis. Ens juguem la cohesió social i comercial del barri.

Els tres mercats, el del Fresc, els Encants i el Dominical, tots junts, son patrimoni del nostre barri, i cal mantenir aquest caràcter popular que sempre ha tingut Sant Antoni.  

Si voleu veure desde tots els angles fotos del mercat de Sant Antoni,seguiu aquesta adreça: 

https://instagram.com/explore/tags/mercatdesantantoni/

Us sorprendrà com veïns i visitants el veuen!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies