Les obres del Mercat



La remodelació del Mercat de Sant Antoni avança cap a l’última fase del projecte. Properament s’iniciaran els treballs de la darrera part de la reforma, valorades en la meitat del pressupost total. Les obres han arribat a la part més profunda, al quart nivell, per sota del tram de la via sepulcral romana, la contraescarpa i el baluard. Aquestes restes es museitzaran perquè els ciutadans les puguin visitar a través d’un carrer interior.

Els visitants al mercat podran “entrar pel carrer d’Urgell, caminar per l’antic fossat i sortiran pel pati de Manso. Hauran de travessar l’illa per entrar a l’espai comercial nou, que estarà ubicat darrere la contraescarpa”, explica Carme Ribas, l’arquitecta responsable de dirigir les obres del Mercat.
Ara es treballa en dues fases paral·leles, una d’interior, amb l’arranjament de la part subterrània, i una altra d’exterior, a través de la rehabilitació de la façana i de l’estructura del Mercat, construït al segle XIX. La finalitat és mantenir les característiques originals de l’estructura i la façana.
L’edifici conformarà quatre places triangulars. Dues d’elles, Urgell i Manso, serviran com a accés al soterrani, i contenen el baluard i la contraescarpa, que seran ben visibles. Les altres dues, Tamarit i Borrell, encara s’han de definir.

El remodelat Mercat de Sant Antoni es preveu reobrir a finals del 2016. Inclourà les parades tradicionals, el Mercat dels Encants, el Dominical i una part d’ús comercial al primer soterrani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies