Diwali



El passat mes de novembre es va celebrar a l’Avinguda Mistral el Diwali, amb actuacions de grups de dansa de Bollywood i de l’India, un concert de la Coral Asia i pirotècnia amb els Diables de Sant Antoni, organitzada per l’associació de dones d’Àsia del Sud “Sukhmani Indian Association”.

El Diwali és una festa molt important a l’Índia que celebra la comunitat Hindú i Sikh arreu del món. És l’any nou. Es coneix com el “festival de les llums” perquè a la Índia les cases, botigues i llocs públics es decoren amb uns llums d’oli petits que s’anomenen “diyas”.

Els hindús fan una ofrena a la deessa Lakshmi. S’encenen llums per ajudar-la a trobar el seu camí cap a les llars i es deixen les finestres i les portes obertes perquè Lakshmi hi pugui entrar. Davant de les cases es fan “rangolis”, dibuixos al terra amb pols de colors en forma de flors. Al carrer també es posen llums i a la nit del Diwali es fan focs artificials. Els Sikhs ho celebren fent oracions als seus temples.

Aquest any a Barcelona s’ha celebrat al carrer, al nostre barri, amb el suport de l’Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies